
خبرگزاری آریا - استاندار کرمانشاه با اشاره به اهمیت غذا از ابعاد سلامت، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی، گفت: نظارت بر سلامت غذا را باید از مزرعه آغاز کنیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آریا از کرمانشاه
منوچهر حبیبی در همایش روز جهانی غذا که به همت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در هتل پارسیان برگزار شد، از سلامت افراد که شامل سلامت جسم و روح است یاد کرد و گفت: در زمینه سلامت جسم دو عامل اثرگذار داریم که یک عامل ورزش و تحرک کافی است که باید در سبد زندگی افراد لحاظ شود و عامل مهم دیگر تغذیه سالم است.
وی ادامه داد: در دنیای امروز و جهان صنعتی که در آن زندگی میکنیم سلامت تغذیه تا حدودی دشوار شده و همه بخشها و حوزهها باید برای تحقق سلامت غذا باید پای کار بیایند.
استاندار کرمانشاه با تاکید بر اینکه سلامت غذا باید از مزرعه آغاز شده و تا سفره مردم ادامه یابد، افزود: سلامت غذا نیازمند نظارت و کنترل از سوی بخشهای مختلف است تا غذای سالم و مناسب به دست مردم برسد. مردم به اعتماد و اتکای نظارتهایی که مسئولین بخشهای مختلف انجام میدهند مواد غذایی را میخرند و به سفرههای خود میبرند و از همین رو همه بخشها باید نقش خود را برای نظارت بر سلامت غذا به درستی ایفا کنند.
حبیبی دانشگاه علوم پزشکی را در کنار سایر دستگاهها از جمله اداره کل استاندارد و... به عنوان مسئولین اصلی نظارت بر سلامت غذای افراد جامعه برشمرد و خاطرنشان کرد: هرچقدر غذای افراد یک جامعه سالمتر باشد، میزان بیماری و مشکل در جامعه کاهش مییابد.
وی با بیان اینکه امروز شاهد آن هستیم که بخش قابل توجهی از درآمد مردم صرف درمان و دارو میشود، یادآور شد: بخش اعظم بیماریها را میتوان با تغذیه سالم و تشدید نظارتها کنترل کرد.
استاندار کرمانشاه در ادامه به بعد اقتصادی و فرهنگی غذا نیز اشاره کرد و گفت: غذا نمادی از فرهنگ و هویت ما نیز هست و غذای سالم و خوب مورد اقبال مردم است. پس ما نیز باید از این ظرفیت بیش از پیش استفاده کنیم.
حبیبی از انتخاب کرمانشاه به عنوان جهان شهر خلاق خوراک نیز یاد کرد و افزود: باید از این برندی که برای کرمانشاه در اختیار داریم، حمایت کنیم.
وی با بیان اینکه کرمانشاه در زمینه صنایع غذایی نیز تنوع و توانمندیهای قابل توجهی دارد، خاطرنشان کرد: روغن کرمانشاهی یکی از مهمترین خوراکیهای کرمانشاه است که بعد جهانی دارد و باید بیشتر از ظرفیت این محصول استفاده کنیم.
استاندار کرمانشاه با تاکید بر اینکه نباید اجازه دهیم به کیفیت روغن کرمانشاهی لطمه وارد شود، گفت: روغن کرمانشاهی باید در عالیترین سطح خود با بهترین بستهبندی و برند عرضه شود.
وی به آغاز پخت نان کامل در تعدادی از نانواییهای کرمانشاه نیز اشاره کرد و ادامه داد: این کار ارزشمند مورد اقبال مردم واقع خواهد شد و باید فراگیر شود و پخت نان کامل را در تعداد بیشتری از نانواییها داشته باشیم.